Äntligen HV!

Äntligen fick vi se en oehört rolig och underhållande match. HV spelade bra i ah nästan 60 minuter. Äntligen! När hände det senast? Typ när Färjestad var på besök i början av Oktober och vi vann med 8-0, men då hade vi inte direkt något motstånd. Det hade vi igår.

De två bästa matcherna denna säsong hittills har varit mot LHC, premiären i Cloetta Center 6-2 och igår hemma i Kinnarps Arena 6-4. Att LHC fick göra några fler mål igår får dem tacka Hlavac för, han var inte med senast, inte heller Hlinka. Och det var dem som var skillnaden igår. De har stärkt LHC rejält, men inte för att rubba oss. Iallafall inte i våran hemma borg, jobbigare lär det bli den trettionde när vi möter Linköping på borta plan. Kommer inte bli lika lätt som premiären. Lita på det!

Matchen igår då, HV började ruskigt bra, två noll redan efter åtta minuters spel. Då fick Lener (LHCs tränare) nog och begärde en time out, det stärkte laget och när de sen fick powerplay hittade Hlavac rätt bakom Stefan Liv. Knappt 4 minuter senare hade samme tjeck kvitterat matchen. Då kändes det hopplöst, även om det återstod mer än 40 minuter kvar. Men tappa en två måls ledning så snabbt, men jag nämnde tidigare att vi spelade nästintill 60 minuters bra hockey. Och vanligtvis så brukar det bli som så att man ofrivilligt låter motståndarna komma in i matchen när man har gjort några mål, och första pucken kom i powerplay, då ska det vara mål. Och efter ett mål så stärks ju laget.

Andra perioden hann bli 9 sekunder gammal innan David Ullström jobbade in pucken i offensiv zon, passade en fri Pasi Puistola som gjorde sitt andra mål för kvällen. Riktigt snyggt, bra förarbete av David Ullström som fick förtroendet i första kedjan istället för Voutilainen. Och Ullström tackade för förtrondet genom att vara första kedjans bästa spelare och noterades för ett assist.
Lyckan var dock inte långvarig, Zackrisson kvitterade, efter en konstig situation framför mål, där Jämtin fäller Petrasek in i mål innan pucken slinker igenom benskydden. Men med tanke på att Öneruds 5-3 mål godkändes så borde vi kanske inte gnälla.
Linköpings målvakt Norrena handlade väldigt lugnt bakom mål med pucken och uppmärksammade inte att Önerud kom bakom honom. Önerud sträcker sig efter pucken och träffar Norrenas skridskor med klubban, Norrena faller och Simon tar pucken och sätter den i öppen kasse. Kanske skulle Simon åkt ut för en tripping, men inte ens elitseriens mest arga och klagande målvakt skällde på Thomas Andersson utan lät det var. Inga diskussioner från några håll.

Första halvan av den tredje perioden överglänste HV Linköping, skapade en hel del, fick in en puck efter dryga minuten genom "Liket" som sällskapade Kris Beech och Teemu Laine i andra kedjan. Andra halvan av sista perioden släppte vi in Linköping och de fick reducera till 6-4, men efter en time out från Janne så tycker jag att vi kontrollerade spelet ganska bra.

HV visade att dem är bäst i elitserien, Linköping är det lag som mycket väl kan tampas om guldet. Jag tror att vi kan har fått en försmak av finalserien. De är de två bästa lagen, även om Färjestad är med i toppen och krigar. Och vem skulle inte säga nej tack till en 08 repris? För det är ju jäkligt skönt att få slå lillebror.

Hela kollektivet HV71 var bra igår, alla gjorde sitt och ja väldigt bra. En krigar insatts där alla hade en bra dag på jobbet. Nichlas Torp gjorde nog sin bästa match innan krocken med Önerud. Nichlas var helt groggy efteråt, förmodligen hjärnskakning och vila i en vecka. Synd, för han var väldigt bra igår. Men det är klart han får ju sällskap av Grillfors. Jag tror Grillfors gör sin bästa säsong i HV. Matchen mot Frölunda förra veckan var nog en av hans bästa på över fyra år. Det är jag otroligt lycklig över!

Bäst igår var Teemu Laine, två mål och han har en sån jävla fart på grillerna. Hinner ju knappt med när han är ute på isen. Pasi gjorde också en riktigt bra match igår. Som jag sa, alla var bra. Så underbart att se.

Idag blev det ju klart att Modo får lite välgörenhets spel från "Foten" Forsberg och Markus Näslund. Kul för dem, nu kommer hela Elitserien handla om Forsberg. Fy fan var sorgligt. Idag tillexempel, "Foppa" var tillbaka och svarade med 3 ass. jag satt och tittade på Djurgården - Frölunda och allt dem snackade om var denna Peter Forsberg, sorgligt. För i denna match elitserie-debuterade en 18 snart 19 årig målvakt i Frölunda, Sebastian Idoff. Även om Frölunda fick stryk, vilken premiär han gjorde. Jag har en ny kille att följa, med spänning!